Misy różności z nuggetsami

30 minut

łatwe

6 Porcji

recipe-img

Nuggetsy panierowane Konspol, Sos czosnkowy, Sałata, Cukinia

Składniki

Misy z sosem czosnkowym :


1/3 opakowania Nuggetsów z kurczaka panierowanych Konspol


1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej


garść mieszanki sałat


1/2 papryki


1/2 małej cukinii


1 ząbek czosnku


1/2 puszki kukurydzy


zioła prowansalskie


2 łyżki pestek słonecznika


4-6 łyżek sosu czosnkowego


olej


oliwa


Misy z sosem tysiąca wysp :


1/3 opakowania Nuggetsów z kurczaka panierowanych Konspol


1 szklanka ugotowanego ryżu


garść mieszanki sałat


1/2 małego brokułu


1 marchew


1/2 zielonego ogórka


1 pomidor


1/2 puszki kukurydzy


tymianek


4-6 łyżek sosu tysiąca wysp


1 łyżka cukru


olej


Misy z sosem słodko-kwaśnym :


1/3 opakowania Nuggetsów z kurczaka panierowanych Konspol


1 szklanka ugotowanego ryżu


garść mieszanki sałat


1 małe awokado


1 małe mango


6 pomidorków koktajlowych


1 mała czerwona cebula


sok z 1/2 cytryny


2 łyżeczki sezamu


4-6 łyżek sosu słodko-kwaśnego


olej


Sposób przygotowania

1 Przygotuj 2 misy różności z sosem czosnkowym. Nuggetsy podsmaż na oleju. Paprykę i cukinię pokrój na kawałki, dodaj drobno posiekany czosnek i szczyptę ziół prowansalskich. Wszystko razem podsmaż na oliwie. Do każdej miski włóż połowę kaszy, garść umytych sałat, podsmażone nuggetsy i warzywa, oraz osączoną z zalewy kukurydzę. Całość polej sosem czosnkowym, oprósz ziołami i posyp uprażonymi na suchej patelni pestkami słonecznika.

2 Przygotuj 2 misy różności z sosem tysiąca wysp. Nuggetsy podsmaż na oleju. Brokuł podziel na różyczki. Marchew obierz i pokrój obieraczką na wstążki. Warzywa wrzuć na kilka minut do lekko posłodzonego wrzątku by zmiękły i wyjmij łyżką cedzakową, zahartuj zimną wodą. Pomidory i ogórki pokrój w dużą kostkę. Do każdej miski włóż połowę ryżu, garść umytych sałat, podsmażone nuggetsy, warzywa i osączoną z zalewy kukurydzę. Całość polej sosem tysiąca wysp i posyp tymiankiem.

3 Przygotuj 2 misy różności z sosem słodko-kwaśnym. Nuggetsy podsmaż na oleju. Awokado obierz, pokrój w plastry i skrop sokiem z cytryny. Cebulę obierz i pokrój w cienkie plastry. Mango pokrój w dużą kostkę, a pomidorki na połówki. Do każdej miski włóż połowę ryżu, garść umytych sałat i podsmażone nuggetsy. Dodaj awokado, pomidorki, cebulę i mango. Całość polej sosem słodko-kwaśnym i posyp uprażonym na suchej patelni sezamem.