Pierogi w sosie czekoladowym

czas przygotowania: 10 minut

łatwe

4 porcje

recipe-img

Pierogi z serem twarogowym Konspol, Maliny, Sos czekoladowy

Składniki

2 opakowania Pierogów z serem twarogowym Konspol


100 g malin


cynamon do oprószenia


mięta


sos czekoladowy :


50 g czekolady


50 ml śmietanki 30%


20 g masła


ew. łyżka wiśniówki


Sposób przygotowania

1 Przygotuj sos czekoladowy. Do rondelka wlej śmietankę, dodaj masło i połamaną na kawałki czekoladę. Mieszaj, aż masa będzie gładka i lśniąca. Można dodać łyżkę wiśniówki.

2 Pierogi ugotuj według przepisu na opakowaniu. Na talerz wylej kilka łyżek sosu, połóż na nim pierogi i maliny. Całość oprósz cynamonem i udekoruj resztą sosu i listkami mięty.