Pierogi z kalafiorowym puree i buraczkami

25 minut

łatwe

4 porcje

recipe-img

Pierogi, Kalafior, Buraczki

Składniki


2 opakowania Pierogów roślinnych z tofu naturalnym i pastą szpinakową


puree z kalafiora:


400 g kalafiora


2 łyżki oliwy


2 łyżki śmietanki 30% (może być wegańska)


sól, pieprz


marynowane buraczki


2 gotowane buraczki


1 łyżka octu


1 łyżka miodu


listki szczawiu do dekoracji


Sposób przygotowania

1 Przygotuj puree. Kalafiora podziel na różyczki i ugotuj w osolonym wrzątku do miękkości. Odcedź, dodaj oliwę i ewentualnie śmietankę, zmiksuj.

2 Przygotuj buraczki. Na patelni rozgrzej ocet z miodem. Dodaj pokrojone w kawałki buraczki i chwilę przesmaż.

3 Pierogi przygotuj wg przepisu na opakowaniu.

4 Na talerzach ułóż pierogi, porcje puree kalafiorowego i buraczki. Posyp świeżo mielonym pieprzem i udekoruj listkami szczawiu.

Dania obiadowe - przepisy, które pokochasz

Wiele z naszych przepisów to potrawy tradycyjnie znane z polskich stołów. Dlatego, jeżeli uwielbiasz rodzimą kuchnię, to na pewno wiele z nich wpasuje się w Twoje upodobania.

Czytaj więcej

Doskonałym przykładem są różne wariacje na temat pierogów. Nasze sprawdzone przepisy na obiad obejmują między innymi pierogi z kalafiorowym puree, a także ich słodkie wersje z owocami lub serem twarogowym w przepysznej czekoladowej polewie.

Nasze przepisy na drugie danie obiadowe opierają się w dużej mierze na różnorodnej ofercie mięsa i produktów gotowych z oferty Konspol. Doskonałe polędwiczki z kurczaka z różnymi dodatkami na pewno na stałe zagoszczą w Twoim jadłospisie. Szczególnie mocno polecamy potrawy zawierające mięso z naszą gotową panierką, które jest nie tylko pyszne, ale zaoszczędzi Ci mnóstwo czasu podczas przyrządzania jedzenia.

Znajdziesz u nas także niejeden przepis na pyszny obiad niedzielny. To dania, które zdecydowanie zasługują na nieco bardziej uroczystą oprawę. Doskonale sprawdzi się w tym przypadku na przykład kurczak w pomarańczach albo devolay z kurczaka z serem.