25 minut
łatwe
4 porcje
2 opakowania Pierogów roślinnych z tofu naturalnym i pastą szpinakową
puree z kalafiora:
400 g kalafiora
2 łyżki oliwy
2 łyżki śmietanki 30% (może być wegańska)
sól, pieprz
marynowane buraczki
2 gotowane buraczki
1 łyżka octu
1 łyżka miodu
listki szczawiu do dekoracji
1 Przygotuj puree. Kalafiora podziel na różyczki i ugotuj w osolonym wrzątku do miękkości. Odcedź, dodaj oliwę i ewentualnie śmietankę, zmiksuj.
2 Przygotuj buraczki. Na patelni rozgrzej ocet z miodem. Dodaj pokrojone w kawałki buraczki i chwilę przesmaż.
3 Pierogi przygotuj wg przepisu na opakowaniu.
4 Na talerzach ułóż pierogi, porcje puree kalafiorowego i buraczki. Posyp świeżo mielonym pieprzem i udekoruj listkami szczawiu.
Wiele z naszych przepisów to potrawy tradycyjnie znane z polskich stołów. Dlatego, jeżeli uwielbiasz rodzimą kuchnię, to na pewno wiele z nich wpasuje się w Twoje upodobania.
Doskonałym przykładem są różne wariacje na temat pierogów. Nasze sprawdzone przepisy na obiad obejmują między innymi pierogi z kalafiorowym puree, a także ich słodkie wersje z owocami lub serem twarogowym w przepysznej czekoladowej polewie.
Nasze przepisy na drugie danie obiadowe opierają się w dużej mierze na różnorodnej ofercie mięsa i produktów gotowych z oferty Konspol. Doskonałe polędwiczki z kurczaka z różnymi dodatkami na pewno na stałe zagoszczą w Twoim jadłospisie. Szczególnie mocno polecamy potrawy zawierające mięso z naszą gotową panierką, które jest nie tylko pyszne, ale zaoszczędzi Ci mnóstwo czasu podczas przyrządzania jedzenia.
Znajdziesz u nas także niejeden przepis na pyszny obiad niedzielny. To dania, które zdecydowanie zasługują na nieco bardziej uroczystą oprawę. Doskonale sprawdzi się w tym przypadku na przykład kurczak w pomarańczach albo devolay z kurczaka z serem.