Animal Welfare

Jakość

Nasze produkty tworzymy ze szczególną dbałością o każdy detal, po to, aby Klienci mieli pewność, iż wybierając produkty marki Konspol otrzymują sprawdzoną jakość i produkty. Pracujemy w oparciu o najwyższe standardy jakości i we współpracy ze sprawdzonymi, starannie dobranymi dostawcami. W Konspolu kontrolujemy cały proces produkcji: od surowca, przez tworzone produkty, po opakowanie i dostawę do naszych Klientów. Jakość jest kontrolowana na każdym etapie produkcji. Na bieżąco monitorujemy jakość surowców jak również regularnie pobieramy próbki z linii produkcyjnych, aby zagwarantować Klientom produkt finalny o najlepszej jakości.

Food Safety

Innowacyjność

Stale doskonalimy nasze produkty, wprowadzamy innowacyjne rozwiązania i nowoczesne technologie produkcji. Realizujemy projekty w oparciu o światowe zasoby firmy Cargill, której częścią jesteśmy, badania konsumenckie i aktualne trendy żywieniowe. W naszym Centrum Innowacji Żywieniowej powstają produkty odznaczające się wspaniałym smakiem, starannie opracowanym składem, będące odzwierciedleniem preferencji konsumentów w zakresie konsumpcji żywności. Zmieniające się oczekiwania klientów i trendy rynkowe są dla nas motorem napędowym do tworzenia innowacji.

Food Safety
Sustainability

Dziedzictwo

Łączymy ponad 40 letnie doświadczenie z otwartością na nowe, rosnące oczekiwania Klientów. Konspol od początku jest przedsiębiorstwem rodzinnym, co stanowi dla marki ogromną wartość. W firmie pracują całe rodziny, a bardzo wielu pracowników jest z nią związana od samego początku istnienia. Konspol to firma ludzi oddanych temu co robią i sobie nawzajem. Założycielem Konspolu był Pan Kazimierz Pazgan – wizjoner, który sprawił, że to co wydawało się nierealne, stało się możliwe. To co było trudno sobie wyobrazić stało się faktem. Marzenia, stały się rzeczywistością. W 1982 roku powstał Konspol- przedsiębiorstwo zajmujące się nie tylko hodowlą kurczaków ale również przetwórstwem. Jako pierwszy Konspol opracował własne receptury pasz oparte na polskich komponentach dla przemysłowej produkcji drobiu. Dzięki temu uruchomił hodowlę i ubojnię drobiu budując własne, nowoczesne kurniki i zakłady przetwórcze. Rozwój firmy od zawsze jest wpisany w strategię Konspolu. Z pasją tworzymy nowe produkty, rozbudowujemy moce produkcyjne, inwestujemy w nowe rozwiązania. Kazimierz Pazgan postawił na jakość. Postanowił, że będzie produkował tylko dobrą żywność. Do tej pory Konspol trzyma się tej zasady. To procentuje. Nasze produkty znajdujące się zarówno w polskich jak i zagranicznych sieciach handlowych, cieszą się dużym uznaniem.

Nagrody i wyróżnienia

Jesteśmy dumni z nagród i wyróżnień, które otrzymaliśmy dla naszych produktów

Certyfikaty

Chcemy, aby konsument sięgając po nasze produkty miał pewność, że otrzymuje produkt najwyższej jakości i bezpieczny. Dlatego dbamy o najwyższe standardy, dobieramy surowce i komponenty, które pochodzą od certyfikowanych i sprawdzonych dostawców, u których regularnie przeprowadzamy audyty. Wszystkie nasze wyroby powstają w zakładach produkcyjnych w Słupcy i Nowym Sączu, które zostały wyposażone w najnowocześniejsze linie produkcyjne i działają zgodnie ze Zintegrowanym Systemem Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności, który oparto na międzynarodowych standardach – BRC Global Standard for Food Safety, a także Standard IFS Food. W Konspolu mamy również wprowadzony program QUIP – Quality Improvement Program, który ma na celu w sposób ciągły podnosić świadomość pracowników w zakresie Kultury Bezpieczeństwa Żywności i Jakości.

Nasza historia

Kazimierz Pazgan- twórca Konspolu urodził się w marcu 1948 roku. W wieku 13 lat zadebiutował w grze na trąbce w orkiestrze regionalnej w Kamionce Wielkiej. Grą na trąbce zarobił pierwsze pieniądze. Już wtedy poczuł smak biznesu.

W 1977 roku wybudował na ojcowiźnie 3 kurniki, w których produkcja dzienna wyniosła ok. 30 tysięcy jaj.

W 1982 roku stworzył od podstaw firmę Konspol. Była to pierwsza w Polsce powojennej firma utworzona na podstawie kodeksu handlowego z 1934 roku. Konspol to pierwsza w Polsce firma prywatna, która zajęła się przetwórstwem mięsa, ta branża była w całości państwowa. Wyroby z kurczaka stały się rarytasem na polskim rynku i można je było kupować bez kartek. Był to również jedyny zakład przetwórstwa mięsa w Polsce w owym czasie, który posiadał numer eksportowy na cały świat.

Z czasem powstały sklepy firmowe w Małopolsce i na Śląsku. Przed Konspolem ustawiały się gigantyczne kolejki samochodów po towar. Stworzona przez Kazimierza Pazgana firma od 1982 roku dostarcza Klientom produkty odpowiadające ich potrzebom i oczekiwaniom. Wprowadzane są innowacyjne produkty, rozwiązania i technologie.

Od lat Konspol pozostaje rzetelnym partnerem biznesowym oraz jednym z największych polskich producentów żywności, nieustannie cieszącym się zaufaniem konsumentów. Od 2019 jest częścią koncernu Cargill – potentata wśród dostawców produktów i usług dla przemysłu rolno-spożywczego, co sprawia, że marka Konspol jest rozpoznawalna nie tylko w Polsce, ale także na świecie, gdzie dzięki profesjonalnej pracy naszego zespołu, zdobywa uznanie coraz większej rzeszy klientów.

Historia