45 minut
Łatwe
4 porcje
1 opakowanie pierogów z mięsem i kaszą gryczaną Konspol
4-5 szt. marchewki
3 szt. korzenia pietruszki
1/2 szt. selera
1 szt. pora
1 szt. główki czosnku
2 szt. cebuli
200 g pieczarek brązowych
3 łyżki oliwy z oliwek
1 pęczek natki pietruszki
2 łyżki soli morskiej
1 łyżka pieprzu ziarnistego
3-4 szt. liścia laurowego
3 l wody (wrzątek)
1 Najpierw zajmij się bulionem. W tym celu przygotuj niezbędne warzywa: marchewki, pietruszki, seler, por, pieczarki, czosnek oraz cebulę.
2 Podziel warzywa na mniejsze kawałki i ułóż je na blaszce do pieczenia. Polej oliwą z oliwek i wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
3 Upieczone warzywa przełóż do dużego garnka. Dodaj pietruszkę, liście laurowe, sól oraz pieprz. Na samym końcu wlej wrzątek. Całość gotuj na małym ogniu przez godzinę.
4 Po przygotowaniu bulionu, podsmaż gotowe pierogi na patelni (jako tłuszcz wykorzystaj oliwę z oliwek). Następnie dodaj kilka łyżek wywaru warzywnego i duś pod przykryciem przez 4 minuty.
5 Gotowe pierogi i warzywa ułóż w głębokim talerzu.
6 Dodaj bulion warzywny, świeżą natkę pietruszki i prażoną cebulkę, którą znajdziesz w opakowaniu z pierogami firmy Konspol
Każdego dnia wiele osób zmaga się z pytaniem, co przyrządzić na obiad czy kolację? W takich sytuacjach warto skorzystać z szybkich przepisów lub gotowych dań od sprawdzonego producenta żywności, by błyskawicznie podać smaczny i sycący posiłek dla całej rodziny. Przykładem takiej potrawy może być między innymi bulion warzywny z pierogami. Wymaga on zaledwie paru składników, a jego ugotowanie jest tak proste, że każdy sobie poradzi z tym zadaniem.
Warto dowiedzieć się, co sprawia, że tego typu propozycje idealnie sprawdzają się każdego dnia. Przede wszystkim bulion z pierogami to danie o doskonałym smaku, a do jego przygotowania wystarczy kilka znanych produktów, które być może masz już w swojej lodówce. Uzupełnienie wywaru mącznym daniem, jakim są pierogi, sprawia, że staje się on o wiele bardziej treściwy, zatem znakomicie nadaje się na obiad, czy to dla jednej osoby, czy też całej rodziny. Wykorzystanie gotowego wyrobu, takiego jak pierogi z mięsem i kaszą gryczaną, znacząco skraca czas jego przygotowania.
Oprócz tego taki bulion warzywny opiera się na znanych i lubianych składnikach. Marchew, pietruszka, seler, por czy cebula to elementy klasycznego rosołu, który przygotowywany jest w wielu domach. Uzupełnienie tej kompozycji o pierogi sprawia, że staje się ona pełniejsza i świetnie odnajduje się jako popołudniowy posiłek. Ciepły i pyszny bulion warzywny z pierogami to danie, którego gotowanie zajmuje kilkadziesiąt minut i jest bardzo proste. Dzięki odpowiednim produktom dobrze sprawdzi się jako obiad. Doskonale skomponowany zestaw przypraw nada mu głębi i odpowiedniego aromatu, natomiast pierogi staną się treściwym dodatkiem, zapewniającym uczucie sytości po posiłku.
W przypadku ograniczonego czasu, jaki możesz przeznaczyć na gotowanie, warto sięgnąć po naprawdę szybkie i łatwe przepisy. Ich efektem będą doskonałe dania, takie jak na przykład bulion z pierogami. Jest to także ciekawe urozmaicenie klasycznego bulionu warzywnego, który zazwyczaj podaje się z makaronem. Pierogi z mięsem i kaszą gryczaną staną się świetną alternatywą dla tradycyjnych rozwiązań, a cała rodzina szybko się w nich rozsmakuje. Taki posiłek ma zatem wiele zalet, a na ich czele stoją przede wszystkim szybkość i prostota, bardzo istotne w świecie, który cały czas próbuje zająć każdą Twoją wolną chwilę.
Szybki i łatwy w przygotowaniu bulion warzywny wykonasz zaledwie z kilku podstawowych warzyw. Do tego zaopatrz się w gotowe pierogi, które oferujemy jako producent żywności Konspol. Potem wystarczy Ci garnek, blaszka do pieczenia i patelnia, by powstał znakomity obiad, który rozgrzeje Cię po ciężkim dniu lub podczas chłodnych miesięcy. To jednak zaledwie jeden z wielu proponowanych przepisów, jakie znajdziesz na naszej stronie. Warto się z nimi zapoznać, by wiedzieć, w jaki sposób możesz błyskawicznie przyrządzić posiłek, wykorzystując do tego na przykład gotowe produkty.