20 minut
łatwe
2 porcje
2 Burgery wołowe w bułce KONSPOL
4 plastry bekonu
1 duży pomidor
1 czerwona cebula
kawałek zielonego ogórka
1 łyżka majonezu
2 liście karbowanej sałaty
garść rukoli
1 Burgery rozłóż na części i podgrzej na grillu, w mikrofali lub piekarniku.
2 Warzywa i sałatę umyj i osusz. Pomidora, cebulę i ogórka pokrój w plasterki. Plastry bekonu podsmaż na patelni. Majonez wymieszaj z jedną saszetką keczupu.
3 Na bułkach ułóż listki sałaty, plastry pomidora i cebuli. Na nich ułóż burgery wołowe z zapieczonym serem i polej keczupem.
4 Przykryj kolejną warstwą warzyw i plastrami bekonu. Polej sosem majonezowym i przykryj rukolą. Całość posyp prażoną cebulką i przykryj wierzchem bułki.
Jeżeli chcesz wywrzeć na swoich gościach najlepsze wrażenie, zdecydowanie postaw na przekąski, które mogą być zaserwowane na ciepło. Na naszej stronie z przepisami nie brakuje ciekawych propozycji, które na pewno spodobają się każdemu zarówno pod względem smaku, jak i wyglądu.
Jedną z najwyżej ocenianych opcji jest pomysł na szybkie przekąski w postaci kanapek z kurczakiem chicken duo. To przepyszne chrupiące mięso drobiowe podane w towarzystwie świeżej sałaty, warzyw i sera. Wszystko zamknięte w łatwej do zjedzenia bułce. Nie zdziw się, jeżeli Twoi goście będą prosić o więcej.
Skoro już przy kanapkach jesteśmy, to wymieniając szybkie przekąski na ciepło, z pewnością nie można pominąć klasycznych hamburgerów. Te amerykańskie kanapki zawierające w sobie burger Konspol reprezentują smak, obok którego nie można przejść obojętnie. Soczysty kotlet w połączeniu z bekonem, świeżymi warzywami i kremowymi sosami na pewno zrobi wrażenie.
Naszą kolejną propozycją na szybkie przekąski na ciepło są uwielbiane przez wszystkich hot dogi. Nasz przepis wyróżnia się tym, że pyszne mięsne parówki Konspol są podane razem z meksykańską sałatką guacamole. To połączenie, które zna mało kto, ale naprawdę sprawdza się znakomicie.