20 minut
łatwe
4 porcje
kilka listków sałaty
4 podłużne bułki pełnoziarniste z sezamem
kilka liści sałaty
guacamole
1 awokado
1 mały pomidor
1 mała czerwona cebula
sok z ½ cytryny
sos
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu greckiego
1 Przygotuj sos. Majonez wymieszaj z jogurtem.
2 Przygotuj sałatkę guacamole. Awokado i cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i skrop sokiem z cytryny. Z pomidora usuń gniazdo nasienne, resztę pokrój w kostkę i wymieszaj z awokado. Bułki natnij i wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika na kilka minut, aby się przyrumieniły. Następnie wyłóż liśćmi sałaty i posmaruj w środku sosem. Na sałatę połóż parówki i guacamole. Udekoruj resztą sosu.