30 minut
łatwe
6 Porcji
Misy z sosem czosnkowym :
1/3 opakowania Nuggetsów z kurczaka panierowanych Konspol
1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
garść mieszanki sałat
1/2 papryki
1/2 małej cukinii
1 ząbek czosnku
1/2 puszki kukurydzy
zioła prowansalskie
2 łyżki pestek słonecznika
4-6 łyżek sosu czosnkowego
olej
oliwa
Misy z sosem tysiąca wysp :
1/3 opakowania Nuggetsów z kurczaka panierowanych Konspol
1 szklanka ugotowanego ryżu
garść mieszanki sałat
1/2 małego brokułu
1 marchew
1/2 zielonego ogórka
1 pomidor
1/2 puszki kukurydzy
tymianek
4-6 łyżek sosu tysiąca wysp
1 łyżka cukru
olej
Misy z sosem słodko-kwaśnym :
1/3 opakowania Nuggetsów z kurczaka panierowanych Konspol
1 szklanka ugotowanego ryżu
garść mieszanki sałat
1 małe awokado
1 małe mango
6 pomidorków koktajlowych
1 mała czerwona cebula
sok z 1/2 cytryny
2 łyżeczki sezamu
4-6 łyżek sosu słodko-kwaśnego
olej
1 Przygotuj 2 misy różności z sosem czosnkowym. Nuggetsy podsmaż na oleju. Paprykę i cukinię pokrój na kawałki, dodaj drobno posiekany czosnek i szczyptę ziół prowansalskich. Wszystko razem podsmaż na oliwie. Do każdej miski włóż połowę kaszy, garść umytych sałat, podsmażone nuggetsy i warzywa, oraz osączoną z zalewy kukurydzę. Całość polej sosem czosnkowym, oprósz ziołami i posyp uprażonymi na suchej patelni pestkami słonecznika.
2 Przygotuj 2 misy różności z sosem tysiąca wysp. Nuggetsy podsmaż na oleju. Brokuł podziel na różyczki. Marchew obierz i pokrój obieraczką na wstążki. Warzywa wrzuć na kilka minut do lekko posłodzonego wrzątku by zmiękły i wyjmij łyżką cedzakową, zahartuj zimną wodą. Pomidory i ogórki pokrój w dużą kostkę. Do każdej miski włóż połowę ryżu, garść umytych sałat, podsmażone nuggetsy, warzywa i osączoną z zalewy kukurydzę. Całość polej sosem tysiąca wysp i posyp tymiankiem.
3 Przygotuj 2 misy różności z sosem słodko-kwaśnym. Nuggetsy podsmaż na oleju. Awokado obierz, pokrój w plastry i skrop sokiem z cytryny. Cebulę obierz i pokrój w cienkie plastry. Mango pokrój w dużą kostkę, a pomidorki na połówki. Do każdej miski włóż połowę ryżu, garść umytych sałat i podsmażone nuggetsy. Dodaj awokado, pomidorki, cebulę i mango. Całość polej sosem słodko-kwaśnym i posyp uprażonym na suchej patelni sezamem.
Jeżeli masz jakiekolwiek pytania odnośnie naszych przepisów albo produktów, koniecznie się z nami skontaktuj. Chętnie odpowiemy na wszystkie i doradzimy jakiego rodzaju szybkie przekąski najlepiej sprawdzą się na Twoim stole.
Zachęcamy również do regularnego odwiedzania naszej strony i sprawdzania pojawiających się na niej przepisów. Stale poszerzamy bazę danych i dodajemy do niej nowe propozycje wykorzystujące wyśmienite produkty Konspol. Bądź na bieżąco i zaskocz swoich gości lub domowników pomysłami na wyśmienite i oryginalne przekąski.
Znajdziesz u nas także inspiracje do innych dań. Chcesz przyrządzić wystawny obiad, pożywne śniadanie lub niezapomnianą ucztę na grilla? Koniecznie sprawdź pozostałe przepisy kulinarne, które udostępniliśmy. Na pewno nie pożałujesz!