15 minut + czas pieczenia
łatwe
10 porcji
500 g ciasta francuskiego mrożonego
10 plastrów żółtego sera
1 jajko
czarnuszka lub sezam do posypania
1 Ciasto francuskie rozmroź w lodówce, rozwiń i pokrój na 10 części.
2 Na każdym kawałku ciasta połóż plasterek sera.
3 Przygotowanym ciastem owiń parówkę i przełóż na wyłożoną papierem do pieczenia blachę.
4 Parówkę w cieście ponacinaj tak by parówki były pocięte, a ciasto pod spodem całe.
5 Powstałe kawałki lekko rozsuń.
6 W prostszej wersji potnij ciasto na centymetrowe paski i owiń nimi parówki zawinięte w ser.
7 Z wierzchu posmaruj ciasto roztrzepanym jajkiem i posyp czarnuszką lub sezamem.
8 Piecz przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200° C.