15 minut
łatwe
4 porcje
2 opakowania Skrzydełek pieczonych z kurczaka Konspol
3 łyżki sosu sojowego
3 łyżki miodu
2 ząbki czosnku
1 łyżka masła
2 szklanki winogron (bez pestek)
100 ml czerwonego wina
rozmaryn
olej
1 Na dużej patelni rozgrzej olej, dodaj posiekany czosnek, miód i sos sojowy.
2 Do otrzymanego sosu włóż skrzydełka i duś często obracając i polewając sosem, aż mięso pokryje się gęstą, złotą glazurą.
3 Skrzydełka przełóż na ciepły półmisek, a na patelnię z resztą sosu wlej wino i dodaj łyżkę masła, następnie wrzuć umyte winogrona i odrobinę rozmarynu.
4 Gotuj przez chwilę na małym ogniu. Gdy winogrona staną się lekko szkliste przełóż je razem z sosem na skrzydełka. Podawaj na ciepło same lub z dodatkiem ryżu.