Skrzydełka w miodowo-winnym sosie

15 minut

łatwe

4 porcje

recipe-img

Skrzydełka pieczone z kurczaka Konspol, Sos sojowy, Miód, Czosnek

Składniki

2 opakowania Skrzydełek pieczonych z kurczaka Konspol


3 łyżki sosu sojowego


3 łyżki miodu


2 ząbki czosnku


1 łyżka masła


2 szklanki winogron (bez pestek)


100 ml czerwonego wina


rozmaryn


olej


Sposób przygotowania

1 Na dużej patelni rozgrzej olej, dodaj posiekany czosnek, miód i sos sojowy.

2 Do otrzymanego sosu włóż skrzydełka i duś często obracając i polewając sosem, aż mięso pokryje się gęstą, złotą glazurą.

3 Skrzydełka przełóż na ciepły półmisek, a na patelnię z resztą sosu wlej wino i dodaj łyżkę masła, następnie wrzuć umyte winogrona i odrobinę rozmarynu.

4 Gotuj przez chwilę na małym ogniu. Gdy winogrona staną się lekko szkliste przełóż je razem z sosem na skrzydełka. Podawaj na ciepło same lub z dodatkiem ryżu.