25 minut
łatwe
4 porcje
400 g panierowanych polędwiczek z kurczaka od Konspol
1 duży pomidor
1 mała czerwona papryka
1 czerwona cebula
rukola
4 pszenne tortille
Salsa awokado :
1 awokado
1 pomidor
1/2 białej cebuli
1 zmiażdżony ząbek czosnku
sok z limonki
sól, pieprz
kilka gałązek kolendry
1 Przygotuj salsę awokado. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Z pomidora usuń gniazdo nasienne, a resztę drobno posiekaj.
2 Miękkie awokado obierz ze skórki i rozgnieć dokładnie widelcem. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę.
3 Wszystko razem wymieszaj i dopraw do smaku solą, pieprzem, sokiem z limonki i posiekaną kolendrą.
4 Polędwiczki z kurczaka przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Pomidor pokrój w ósemki i usuń gniazdo nasienne. Cebulę obierz i pokrój w piórka.
5 Paprykę pozbaw gniazd nasiennych i pokrój w paski.
6 Tortille podgrzej zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na każdej połóż garść rukoli, porcję warzyw i łyżkę salsy.
7 Na to wyłóż 1-2 polędwiczki z kurczaka. Całość zawiń dokładnie w tortillę.