40 minut
łatwe
2-3 porcje
1 opakowanie Devolaya z kurczaka z serem (420 g)
200 g mini szparagów
6 ziemniaków
30 g zimnego masła
mieszanka przypraw chili
sól,olej
150 g pomidorków koktajlowych
2 ząbki czosnku,2 łyżki wiórków z twardego dojrzewającego sera
suszona bazylia
1 Ziemniaki obierz, przekrój na połówki i gotuj 10 minut w lekko osolonym wrzątku. Żaroodporną formę skrop olejem, ułóż w niej devolaya i podgotowane ziemniaki. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 ° C i piecz około 10 minut. W tym czasie w innej foremce ułóż pokrojone na połówki pomidorki i obrany czosnek. Posyp serem i ziołami.
2 Gdy ziemniaki i devolay się podpieką dołóż do nich szparagi, posyp wiórkami z zimnego masła i oprósz przyprawą chili. Obie formy włóż do piekarnika i piecz jeszcze około 10 minut.
3 (Mini szparagi nie wymagają obierania i odcinania twardych końców.)