20 minut
łatwe
3 Porcje
1 opakowanie polędwiczek panierowanych z kurczaka Konspol (400 g)
2 pomidory
1/2 cebuli
mały ząbek czosnku
100 g mozzarelli
oliwa z oliwek
sól, pieprz
bazylia
8-10 małych ziemniaków
przyprawa do ziemniaków
2 łyżki parmezanu,ulubione zioła
1 Ziemniaki dokładnie umyj, włóż do wody i gotuj około 10 minut. Następnie wyjmij łyżką cedzakową, lekko przestudź i przekrój na połówki. Blachę skrop oliwą, ułóż na niej ziemniaki i oprósz przyprawą do ziemniaków.
2 Pomidory przekrój na połówki, usuń pestki ze środka, a resztę pokrój w drobną kostkę. Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj. Wymieszaj z pomidorami. Polędwiczki wyjmij z opakowania i ułóż na skropionej oliwą blaszce.
3 Obie blaszki wstaw do nagrzanego do 220 °C piekarnika na 10 minut. Po tym czasie wyjmij na chwilę blaszki z pieca. Na podpieczonych polędwiczkach połóż salsę pomidorową i posiekaną mozzarellę. Ziemniaki posyp ziołami i parmezanem. Formy ponownie wstaw do pieca i zapiekaj jeszcze około 10 minut