Polędwiczki zapiekane z mozzarellą

20 minut

łatwe

3 Porcje

recipe-img

Polędwiczki panierowane z kurczaka Konspol, Mozzarella, Pomidory

Składniki


1 opakowanie polędwiczek panierowanych z kurczaka Konspol (400 g)


2 pomidory


1/2 cebuli


mały ząbek czosnku


100 g mozzarelli


oliwa z oliwek


sól, pieprz


bazylia


8-10 małych ziemniaków


przyprawa do ziemniaków


2 łyżki parmezanu,ulubione zioła


Sposób przygotowania

1 Ziemniaki dokładnie umyj, włóż do wody i gotuj około 10 minut. Następnie wyjmij łyżką cedzakową, lekko przestudź i przekrój na połówki. Blachę skrop oliwą, ułóż na niej ziemniaki i oprósz przyprawą do ziemniaków.

2 Pomidory przekrój na połówki, usuń pestki ze środka, a resztę pokrój w drobną kostkę. Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj. Wymieszaj z pomidorami. Polędwiczki wyjmij z opakowania i ułóż na skropionej oliwą blaszce.

3 Obie blaszki wstaw do nagrzanego do 220 °C piekarnika na 10 minut. Po tym czasie wyjmij na chwilę blaszki z pieca. Na podpieczonych polędwiczkach połóż salsę pomidorową i posiekaną mozzarellę. Ziemniaki posyp ziołami i parmezanem. Formy ponownie wstaw do pieca i zapiekaj jeszcze około 10 minut