Burger z bekonem

20 minut

łatwe

2 porcje

recipe-img

Burgery wołowe w bułce Konspol, Plastry bekonu, Duży pomidor, Czerwona cebula

Składniki

2 Burgery wołowe w bułce KONSPOL


4 plastry bekonu


1 duży pomidor


1 czerwona cebula


kawałek zielonego ogórka


1 łyżka majonezu


2 liście karbowanej sałaty


garść rukoli


Sposób przygotowania

1 Burgery rozłóż na części i podgrzej na grillu, w mikrofali lub piekarniku.

2 Warzywa i sałatę umyj i osusz. Pomidora, cebulę i ogórka pokrój w plasterki. Plastry bekonu podsmaż na patelni. Majonez wymieszaj z jedną saszetką keczupu.

3 Na bułkach ułóż listki sałaty, plastry pomidora i cebuli. Na nich ułóż burgery wołowe z zapieczonym serem i polej keczupem.

4 Przykryj kolejną warstwą warzyw i plastrami bekonu. Polej sosem majonezowym i przykryj rukolą. Całość posyp prażoną cebulką i przykryj wierzchem bułki.